Monkey Moon Media (opgericht in 2016 en gevestigd in Amsterdam) produceert culturele en/of creatieve projecten en producties. Als klein productiehuis initiëren we nieuwe projecten, waarna we de samenwerking aangaan met creatieve partners en co-producenten. Het bestuur bestaat uit professionals met jarenlange ervaring in het werkveld.

Voorzitter: Erik Willems

Willems studeerde psychologie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is producent bij Job Film Produkties, regisseur van documentaires, en freelance programmamaker bij o.a. NTR en BNNVara. Hij maakte diverse uitzendingen voor het populaire geschiedenisprogramma Andere Tijden en was onder meer co-regisseur bij de BNNVara-serie De Strijd; 100 jaar arbeidersgeschiedenis. Tevens werkt hij mee aan het MAX programma Nederland op film, gemaakt met duizenden uren verzameld filmmateriaal van Nederlanders uit het hele land. “Met het ene been in de geschiedenis, met het andere in het nu,” zoals Willems zichzelf omschrijft. 

Secretaris: Gerard Nijssen

Nijssen is historicus en beeldresearcher. Hij studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit met als specialisatie contemporaine geschiedenis. Hierna werd hij een van de eerste professionele beeldresearchers van Nederland. Sinds 2000 is hij redacteur beeldresearch bij het bekroonde NTR-programma Andere Tijden. Hij vond de legendarische beelden van een verliefd huppelende Beatrix en de onhandige interviewers van The Beatles. Hij werkte mee aan tal van nationaal en internationaal bekroonde documentaires. Verder werkt hij in opdracht van de overheid en musea en is hij betrokken bij omvangrijke onderzoeksprojecten, zoals het rapport van het NIOD rondom de val van Srebrenica.

Penningmeester: Fred Stammeshaus

Met zijn achtergrond als bedrijfskundige legt Stammeshaus de verbinding tussen overheden, mens- en milieuvriendelijk ondernemers, maatschappelijk georiënteerde organisaties en consumenten. Hij is actief op de terreinen van stadsontwikkeling, milieu en ontwikkelingssamenwerking. Als senior consultant en projectmanager is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van projecten en ondernemingen met sociale en (semi-)commerciële doelstellingen. Zijn visie is samenwerking vanuit integriteit, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid.

Bureaucoördinator: Annegriet Wietsma

Annegriet Wietsma is regisseur en schrijver voor televisie- en documentaire. Zij is o.a. maker van de veelgelauwerde podcast De Deventer Mediazaak alsook eindredacteur van de website Oorlogsliefdekind.nl